Πίσω
Εικονίδιο Χρήστη

Ζωή Γκαλίτσιου

Η Ζωή Γκαλίτσιου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα SLHS (Speech, Language, and Hearing Sciences) του πανεπιστημίου Τέξας στο Όστιν των ΗΠΑ. Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου στην Ελλάδα, μετέπειτα απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Παθολογία Ομιλίας από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Γκρινσμπορο, ενώ ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στις Επιστήμες Ομιλίας, Γλώσσας και Ακοής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Τα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην κατανόηση και αντιμετώπιση του τραυλισμού και των διαταραχών ροής της ομιλίας τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Η κ. Γκαλίτσιου επικεντρώνεται στην εξέταση των γλωσσικών και γνωστικών παραγόντων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και διατήρηση του τραυλισμού χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του eye-tracking. Επίσης, εξερευνά τον τρόπο που εκδηλώνεται ο τραυλισμός σε δίγλωσσους και πολύγλωσσους ομιλητές και στοχεύει στη βελτίωση των τεκμηριωμένων πρακτικών στη θεραπεία του τραυλισμού.

Έχει δημοσιεύσει έρευνες σε διάφορα σημαντικά περιοδικά, όπως το Journal of Fluency Disorders, το Journal of Speech, Language, and Hearing Research, το American Journal of Speech Language Pathology, Clinical Linguistics and Phonetics, μεταξύ άλλων, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

1 Σεμινάριο
26 Συμμετέχοντες

You cannot copy content of this page