Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επικοινωνία με ένα πρόσωπο που τραυλίζει αντιλαμβάνονται τη λεκτική όψη της διαταραχής και υποψιάζονται την ψυχολογική. Ωστόσο, για ένα πρόσωπο που τραυλίζει η διαταραχή έχει και λειτουργικές, πρακτικές συνέπειες. Μπορεί για παράδειγμα να οδηγεί σε μειωμένη συμμετοχή σε δραστηριότητες, αποφυγή κοινωνικής συναναστροφής, χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο ή στην εργασία. Οι θεραπείες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη συνολική εμπειρία τραυλισμού του Προσώπου που Τραυλίζει (ΠπΤ) και να στοχεύουν σε μια ολιστική αντιμετώπιση. Να στοχεύουν στη λεκτική και συναισθηματική όψη της διαταραχής αλλά και στην άμβλυνση των λειτουργικών συνεπειών της στη ζωής του Προσώπου που Τραυλίζει.
ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Το βίντεο που θα δείτε στο σεμινάριο αυτό αποτελεί την εισαγωγική ομιλία στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΘΤ το 2015 με θέμα: “Θεραπείες Τραυλισμού: Προκλήσεις και Απαντήσεις”. Αποτελεί μια εισαγωγή στην ολιστική θεώρηση του τραυλισμού στη βάση του μοντέλου ταξινόμησης “International Classification of Functioning, Disability and Health” (ICF) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το βίντεο συνοδεύεται από περιγραφή των σημαντικότερων παραγόντων που περιλαμβάνει κάθε πεδίο του ICF (i.e. Σωματική Λειτουργία, Ατομικοί Παράγοντες, Δραστηριότητα και Συμμετοχή, Περιβάλλον). Το σεμινάριο στοχεύει στην:
- ολιστική αντίληψη των διαταραχών ροής της ομιλίας
- κατανόηση του “International Classification of Functioning, Disability and Health” (ICF) και της εφαρμογής του στην περιγραφή της συνολικής εμπειρίας τραυλισμού παιδιών και ενηλίκων
- κατανόηση των επιμέρους παραγόντων που συνιστούν την εμπειρία τραυλισμού κατά ICF
Course Features
- Ενότητα 1
- Κουίζ 0
- Διαθέσιμο για 4 εβδομάδες
- Επίπεδο Βασικό
- Γλώσσα Ελληνικά
- Συμμετέχοντες 42
- Βεβαίωση Όχι
- Αξιολογήσεις Ναι